Sokan
szeretik a káposztát és a belőle készült ételeket. Én is, viszont megcsinálni
nem nagyon. Életem során igyekeztem is kerülni az ez irányú erőfeszítéseket.
Ezekben a napokban amott fönn azonban másképp rendelkeztek.
Anyámtól
egy kis fej káposztát kaptam „ajándékba”, Tibrom pedig lila káposztához jutott.
A hűtőben balról a fehér, jobbról a lila káposzta egyformán nyomasztott, míg
nagy elhatározásra nem jutottam. Úgy gondoltam, megmászom a „Kilimandzsárót”,
amikor a sima káposzta feléből káposztás palacsintát sütök, a maradék félből
pedig kitelik egy káposztalevesre való. Receptek igazítottak el a nagy úton, a
palacsintásat betartottam, állítólag jól is sikerült, de a levestől annyiban
tértem el, amennyire a belevalókat megtaláltam vagy nem, és ha nem, akkor egyéb
alternatív megoldásokra vetemedtem. Így kerülhetett bele a vöröshagyma mellett
medvehagyma és maradhatott ki a virsli, volt viszont benne kolbász, tésztaként
rizsszemeket dobáltam bele.
- Te, anyu, ez olyan Frankfurti levesféle és milyen finom – közölte velem Eszter lányom, aki nem is tudhatta, hogy mit eszik, és megjegyzésével mekkora örömet okozott.
- Te, anyu, ez olyan Frankfurti levesféle és milyen finom – közölte velem Eszter lányom, aki nem is tudhatta, hogy mit eszik, és megjegyzésével mekkora örömet okozott.
Túl
voltam a káposzta program felén. A lila káposztának determinálódott a sorsa,
amikor kiderült, hogy sült kacsacomb, krumplipüré kerül melléje. Innen már
könnyű volt a párolt lila káposztát remélhetőleg nem elrontani. A puding és a
lila káposzta próbája, ha megeszik, Adják az Égiek, hogy túl is éljük…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése