Egy újabb munkahely ismét megismerte az oliadi-t, a kis orosz palacsintát. Hát persze, hogy megszerették és természetesen elkérték a receptjét.
Hogy ne kelljen többé ezzel bajmolódnom, közzéteszem az Araratban, láthassa, olvashassa, csinálhassa, fogyaszthassa, emészthesse, aki csak akarja. A fényképeken is. Az egyiken még sütés közben egyre egymásra halmozódó állapotban. A másik képen pedig az oliadi már megszokottan útra készen, amikor jól tudja, hogy helye nálunk csupán időleges, másnap egy munkahelyen örülnek neki, vagy egy barátnőm családjában szerez néhányaknak örömet. Mert az oliadi egy siker darab, készítse bárki bárkinek, a fő, hogy ne sajnálja azt az egy órát az életéből...
Hozzávalók:
Elkészítés:
ezeket az összetevőket közepesen folyékonyra összekeverni, majd evőkanállal vékony forró olajba szaggatni. A tésztába lehet mazsolát vagy almadarabkákat vagy egyebet tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése