2013. október 24., csütörtök

Mildinek

Belekukkantottam Facebook oldaladra és ott ragadtam. Fogva tartottak a kutyák, kutyák gazdái, társaságok, tájak, szebbnél szebb vidékek az év mind a négy évszakában. Látható, érzékelhető, szinte kézzel fogható az összeszokottság, az összhang, a barátiasság, a céltudatosság, nem utolsó sorban az egymásra felelés a környező táj és a benne helyet kérő és kapó, dolgozó, edző, teljesítő, időnként megpihenő kutyák és gazdáik között. Lett légyen bármilyen tevékenység, lejön a fényképekről a jó hangulat, a jókedv, az összetartozás, a csapat szellem. Az ember, a külső szemlélő szinte ellenállhatatlan vonzást, vágyat érez, bárcsak ott lehetne csak bele kóstolni a szabadság és a kötöttség, a kutyák, a csapat világa által adta végtelen szabadság érzetébe a végtelen és felejthetetlen környezetben. Egy kortynyit, egy slukknyit, egy harapásnyit, hogy aztán felébredjen révedezéséből.
Örülök, hogy megtaláltad magad a mindennapok szabad perceiben, hétvégék, szabadságok idején, szinte minden szabadidődben a kutyák, gazdáik, barátaid társaságában. Erről tanúskodnak már eddig elkészített és még elkészítésre váró filmes élményeid, mintegy újabb térként alkotó vénád, bizonyítottan kreatív vágyaid kiéléséhez.
Hosszú évek óta együtt hát az a Mildi, aki közös múltunk idején csupán körmeit reszelgette, hogy karmokat növesszen. Ide vezettek hát az akkori, gyerekcipőben tipegő próbálkozásaid egyéb területen. Mondanám vagy csak tovatűnő gondolatnak adok csöndesen hangot, hogy ebből a szempontból érteni vélem a múlthoz tartozó társaság, barátok feledését, amelybe én is bele tartozom.
Születésnapodra ezt a kis írást adom neked, hogy az eszembe jutsz, hogy beszélek veled, ha kell, hiszen egy tárcsázás az egész, hogy jó egészséget, szép napot kívánjak neked születésnapod alkalmával, egy évben egyszer mindenféleképpen.

https://www.facebook.com/ildiko.mozes.9?ref=ts&fref=ts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése