2013. február 17., vasárnap

Erdős Virág: Magyar konyha



keményre 
folyósra 
csípősre
csomósra
ropogósra
mézesre
mázasra
apróra
taplóra
tocsogósra 
túróval
tárkonnyal
tofuval
csülökkel
csilivel
könyökkel
konyakkal
balhéval
bunyóval
dilivel 
felfőzzük
lefőzzük
befőzzük
kikenjük
belerázzuk
szívatjuk
szopatjuk
átvágjuk
felnyomjuk
lealázzuk 
husiba
szusiba
fondübe
fajanszba
tálba

kapkodva
köpködve
parízert
papírból
állva

körisen
pörisen
üresen
vegyesen
gusztán
keleten
nyugaton
peronon
piacon
pusztán
kiskéssel
nagykéssel
torzsával
morzsával
csokival
jókedvvel
bőséggel
gyomrossal
tockossal
kokival
sárgáját
fehérjét
zúzáját
sűrűjét
velejét
melóját
kecóját
kölkeit
álmait
erejét
laposra
habosra
véresre
durvára
darabokra
kicsikre
nagyokra
romákra
zsidókra
arabokra 
levesbe
lábosba
belébe
zselébe
zsírba 
anyázva
gyalázva
átkozva
vijjogva
sírva 
felverjük
lesütjük
átgyúrjuk
kirántjuk
megabáljuk
éltetjük
áltatjuk
kibírjuk
kinyírjuk
bedaráljuk 
frigóba
fritőzbe
tepsibe
teflonba
wokba
betevő
fornettis
zacsiját
marokra
fogva
icikét
picikét
vegetát
delikát
borsot

hideget
meleget
törököt
trianont
sorsot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése