2017. július 18., kedd

Miki el

Amúgy a július szép hónap. Húgom, Lakat, Laci születésnapja, Kingi, Szabi, Márta, Flóra névnap, sűrű hónap és általában nyár nagyobbodó meleggel. Szabadságos is lehetne. Van belőle bőven, csak az a baj, hogy munka is, a munkára meg egyre kevesebben.
Fájdalmas ez a sok búcsú, mert a kettő már sok, éppen kettővel több, mint kellene, hogy legyen. Most Miki a logisztikáról, a szarosról, mert a logisztika mindig szaros, minden rosszért, problémákokért a felelős, akik meg ott dolgoznak, nem is dolgoznak, a lábukat lógatják napszámra, vagy a szájukat tátják, suttogja a népszáj, szaros logisztika, hozzá passzoló emberekkel.
A Miki éppenséggel erős kivétel: fiatal is, pasi is, kettőnél jóval tovább tud számolni, felelősségteljes, megbízható valaki, nyakában a sokszoros teherrel - gyári produkciót egyenget, ütköztet külföldi partnercélokkal, elvárásokkal. Nem kis dolog, nem sokan tudnák utána csinálni.
Mindhiába, szaros a logisztika, büdös lesz tőle ki benne dolgozik. De legalábbis stresszes, túlterhelt, ideges, fáradt.
Mondják, nincsenek folyamatok, hát álmodjunk magunknak. Ha bírunk álmodni, amikor ébren hánykolódunk az aznap dolgai fölött merengve, vagy mert egy-két, esetleg néhány telefon csörög bele éjszaka a szaros logisztikát vivők csipszaros életébe. A telefon nem ismer országhatárt, napszakot, a hét napjait, hangja kellemetlenül hangos, a szaros logisztikusnak éjszaka, hétvégén, mindenkor föl kell vennie, a problémát meg kell hallgatnia, a lényeget ki kell hallania, fáradtan, álmosan is megoldást kell keresnie, mert az autóknak bizony gurulniuk kell. Go, Trabi, go.
Az sem mellékes, hogy Miki megint egy olyan valaki, aki érték, egyedülálló, jó kiállású, telisde tele tudással, nyelvekkel, hatalmas céges tapasztalattal, benne a néma óhajjal: ha nagyjából rendben mentek volna a céges ügyek, folyamatok, ő bizony maradt volna. Hát nem luxus így veszíteni el egyre-másra embereket?
Már eleink is megmondták, de nagyjaink félreérthetetlenné tették, hogy nincs pótolhatatlan ember. Mellé teszem, pótolhatatlan nincs, olyan van, aki nehezebben pótolható. Mint pö lö (=pl.) ő.
Csak azt tudom remélni, hogy neki mostantól már jobb lesz, sokkal jobb. Lesznek éjszakái és nappalai, így szétválasztva. Lesznek normis hétvégéi eltervezett és háborítatlanul végig csinált programokkal. Lesznek felhőtlen találkozásai családdal, barátokkal. Lesznek órái szabadon a szabadban, lesznek, számtalanul lesznek élményei.
Lesz élete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése