2011. augusztus 3., szerda

Unleashed - Kötetlenül - A KISFILM

Most közzéteszek egy személyes levelet, mely közérdeklődésre tarthat számot, s amelyre a címzettől kaptam külön engedélyt:
Mildim!
Egymás után kétszer is megnéztem, olyan jó volt, elvarázsolt. Minden a helyén van: story, szereplők, helyszín, zene, bevezetés-tárgyalás-befejezés, ütem, most csak idehányom mindazt, mi éppen és amilyen sorrendben az eszembe jut. Barátságos és békés, még ha közben fel is fordítják a kertet, a házat a kutyák, akiknek jellemük nyomán találó a nevük is (ld. záró főcím). Talán a kis kék medence helyzete kicsit vegyes, hol fekszik és töltődik vízzel, hol játszanak benne vagy lefetyelnek belőle, hol a kertben áll, az épülő, a végkifejlet felé haladó történetben nem mindig logikusan és vegyesen. A vágások tökéletesek, mikor kell játékosak, máskor drámaiak, melyet a zene üteme, dallama zseniálisan követ. Az elmenő, érkező embertorzók olyanok, amilyeneknek lenniük kell: fontosságukat tekintve elsőrangúak, de ebben a mintegy hat percben a négylábúaké a főszerep, melyre a kisfilmben elhangzó egyetlen emberi szó ellenpontként a válasz. Méltán, hiszen az író találékonyságával, ötletességével ötletet halmoz ötletre, amelyből ez a sketch?, pillanatfelvétel? maradandóan sikeredik össze.
Vajon terjeszthetem-e, beletehetem-e a blogomba? Engeded-e? Pedig igenis terjeszteni, népszerűsíteni kellene, a magam módján megteszem.
Engem elvarázsoltál és megleptél?, nem is tudom megleptél-e, az összeállt kis művel, alkotással, értékkel mindenképpen, a Norbival egyetemben.

http://www.youtube.com/watch?v=fPlcvXu8L3A&hd=1

Nem tudom eléggé megköszönni.
Csináljatok még ilyeneket kutyákról, másról, látom, ötletben, akaratban, segítségben nem lenne hiány, ahogy a hálás közönségben, töretlen drukkerekben sem.
Ehhez, mint egy lehetséges úthoz kívánok minden szükségeset: erőt, akaratot, időt, szárnyaló fantáziát, ki nem hunyó tehetséget, hatékonyan közremüködő segítséget, anyagiakat is, sok-sok nézőt, támogatót.
Menni fog, hiszek benned, bennetek!
Puszil:
Szegő Panni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése