2014. október 20., hétfő

Esetünk a Csácsi Autó Kft.-vel

Van az úgy, hogy az olyan sztereotíp szlogenek, amelyeknek tudatlanul is egyébként nagy fontosságot tulajdonítunk, miszerint "Opel, sosem kop el", meg "semmiképp sem hagy ott az úton", egyszer csak fogják magukat, köddé válnak és úgy ott marad az ember az úton, mint annak a rendje. Se előre, se hátra, hacsak nem annyira, hogy fenékkel még visszafaroljon a parkoló kutricába, akkor is úgy, hogy vállal nekiveselkedve a nyitott ajtónak és hórukkra hátra tolva. Ott aztán törheti az ember a fejét, na most mi a f.sz legyen, mert ilyenkor a jó modor bizony kámforrá válik a kis Corsat az ő meghajtó erejével egyetemben. Elindulunk autószerelőt keresni Zalának ebben a gyöngyszemében, amely Zalaszentgrótra hallgat. Határtalan a napsütés, tart még a Vénasszonyok nyara és elkezdődött a Vénasszonyok problémamegoldó kísérlete az Opel Corsa talpra állítására, ill. menetképes állapotba hozatalára. Nem egyszerű ez ott, ahol egyedül vagy, mint az ujjam, azaz hárman anyámmal és Zsuzsával.
Még szerencse, hogy a Zsuzsa Laci fia a messzi fővárosban az autóalkatrész szakmában utazik. Az ő keze ért el annyira messzire Zalaszentgrótra, hogy egy itteni autószerelőt kért meg, megnézné-e az autót, mi is a baj. Kis idő, úgy két óra múlva ki is jött, meg is nézte, meg is állapította, hogy nem az aksival van baj, hanem az üzemanyag szivattyú nem juttatja el a benzint az indítómotorhoz. Az aznapi szivattyúrendelésről éppen lemaradtunk időben, csak holnapra tudja behozatni, egyébként nem tud segíteni. Nemcsak én, hanem mi hárman mindannyian barátságtalanságot, részvétlenséget, a segítőkészség elemi hiányát érzékeltük a helyi szerelő részéről.
A messzi Laci panaszunkra beindította a B-tervet, miszerint a húsz kilométerre fekvő Zalaegerszegről szervezett be egy ottani mobil autószerelőt, hogy legyen olyan kedves átjônni a hiányzó autóalkatrésszel, tudásával egyetemben és küszöbölje ki a hibát. Másfél óra telt el, az ígért időre befutott a Csácsi Autó Kft.-ből Treiber László. Az utcán, Zalaszentgróton a Battyany Kastéllyal szemben, a nagy templom oldalában a parkolóban úgy harminc-negyven perc alatt kicserélte az üzemanyag szivattyút, meg a szűrőt is.
Ez a nap időkôzben kiemelten fontossá vált, hiszen átélhettük a szomorúság, a kétségbeesés, a tanácstalanság, a csalódottság, a kilátástalanság, a reménykedés, a bizonyosság, az öröm, a boldogság, a hála és a köszönet érzéseit. Tettük ezt egy számunkra idegen városban egy váratlan szituációban, amelyben óhatatlanul is felnagyobbodnak az emberi magatartásformák, viszonyulások, felértékelődnek az emberi nagyságok. Ennek mentén, a történtek kapcsán szeretném a blogomban nyilvánosan is megköszönni Méhes Lászlónak messziről nyújtott elévûlhetetlen segítségét, a hiba lokalizálását a helyi szervíznek, a hiba javítását, a kis Corsa menetképessé tételét a zalaegerszegi Csácsi Autó Kft. tulajdonosának, Mihalecz Andreának és aranykezű szerelőjének, Treiber Lászlónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése