2014. október 22., szerda

Egy nagyon Valaki születésnapjára (Éva)

Ez a nagyon Valaki megnevezés tőlem származik, és a közelmúltban egy másik nagyon Valakivel kapcsolatban találtam ki, írtam le először. Olybá tűnik, hogy a számomra különleges, elérhetetlen, kedves, fontos embereket nevezem el így. Remélem, hogy az illető számára nem bántó, s hogy jól fejezi ki neki és nekem egyaránt a kapcsolat értékét, viszonyulásom mikéntjét.
Ma egy újabb nagyon Valakit szeretnék felköszönteni születésnapján. Hogy Éva, "Rózsi Évája", Csepi, Csepregi Éva nekem miért lett az idők folyamán nagyon Valakivé, nem tudom igazán megmondani, csak elgondolkozhatok efelől és kicsit találgathatok.
Így távolról s néha közelebbről tetszett, amit Éva személyében láttam. Megkapott nyíltsága, közvetlensége, őszintesége, kedvessége, hogy színpadon, interjúban, tévé műsorban saját magát adta, s tette ezt ott és akkor és azok között is, ahol ugyanez nem volt mindig, s mindenkire jellemző. Mindmáig tetszenek a számai, ezek a több évtizedes elnyűhetetlen Neoton-dalok, amelyeknek szintén elnyűhetetlen, kikezdhetetlen, abszolút autentikus előadója hol egy személyben, hol egész csapattal, zenekarral.
Elismerem megújulási képességét, amellyel ott tartja állandó és lelkes híveit színpadainak közvetlen közelében. Nem félt megmérettetni a Neoton dalokat új köntösben, ennek illusztrálásaként készítette el a Neoton Swing lemezt. A vadonatúj próbálkozás a kockázat köpönyegében a siker mellett magában is rejthette volna az idegenkedés, az elutasítás lehetőségét, melyek úgy maradtak el, hogy egyértelműen gazdagodott repertoárja az új hangszerelésű régi számokkal. Megmaradt a töretlenül felfelé mutató íve pályájának, folyamatos az érdeklődés iránta, minden iránt, amit csinál.
Kívánom innen az Ararat távoli csúcsai alól Évának, "Rózsi Évájának", Csepinek, Csepregi Évának, Neked a tőlem már-már megszokottakat, jó egészséget, sok boldogságot, nagyon szép napot, és hogy teljesüljenek életképes vágyaid.
(Szegő Panni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése