2016. február 7., vasárnap

Vízöntőimnek

https://m.youtube.com/watch?v=fewRSNwR5BM

Vízöntőimnek adtam volna ajándékba Barbra Streisand egész estés koncertjét, amelyet kettőezerkilencben adott a Village Vanguard-ban. Kerestem az egész koncertet, de csak darabokat találtam a Youtube-on. Pedig létezik, hiszen az egyik születésnapomra megkaptam egy kedves barátomtól, aki jól tudta, hogy mennyire szeretem Barbra-t, van is egy-két koncertem tőle, amelyek annyira speciálisak, közeliek Barbra-hoz, a dalaival, az összekötő szövegeivel, a kiemeléseivel, meséivel múltjáról, dalairól, életét meghatározó személyekről, lett légyenek zenészek a színpadon, vagy dalszerzők, szövegírók, vagy egyszerűen barátok, pályatársak.

Szövegei, mondanivalója, nevetései, kikacsintásai, összenézése a közönségével, artikulálása, éneklési, szövegmondási technikája, mely olyan, hogy egy külföldinek is érthető, ha eléggé odafigyel rá. Ilyen hang, ilyen szöveg, ilyen stílus Barbra Streisand, aki éppen olyan egyedülállő, mint Vízöntőim, a Zodiák jegyek legjobbikának kitűnő képviselői:

Sanyi öcsém, Csöppem, Mártám, Edit, Dávidom, kábé egy hét múlva Imim, Kingim, Dóri, zárásként Ljudám, talán, bár ő már épphogy Hal vagy a Vízöntők fináléja

egészséget, boldogságot nektek, örülök, hogy ismerhetlek benneteket. Kivételeseknek tartalak benneteket, nagyon mély embereknek, érdeklődőknek, megfigyelőknek, megemésztőknek, akik úgy eresztik át magukon a világot, hogy közben nem gyúrják át, nem dózerolják le, ám hozzáteszik magukat, nyíltsággal, barátsággal, úgy teszik teljessé, szemükön át nézve megismételhetetlenné, egyedivé.

Vízöntők, dátumilag már meghaladtak, dátumilag ma, vagy dátumilag még előttünk állóknak, kívánom nektek a legszebbeket, legjobbakat, maradjatok meg magatoknak olyannak, amilyenek vagytok, a legjobb csillagjegyben, és maradjatok meg nekem rokonságban, barátságban míg élünk.

Sok szeretettel:

Szegő Panni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése