2014. július 5., szombat

Torkolat Panzió Tokajban

Nem feltételezem, hogy direkt feküdne a Torkolat Panzió három utca - Bethlen, Vasvári, Bodrogkeresztúri - találkozásánál, de a Bethlen és Vasvári utcák úgy folynak össze és folytatódnak a Bodrogkeresztúri útban, ahogy Tokaj város Bodrog és Tisza folyói egyesülnek és folynak tovább a megerősödött Tiszában.
Nyugati színvonalú, ízlésesen berendezett két-három-négy ágyas, tágas szobákat kényelmes ágyakkal, szobáknak beillő előszobákkal, pazar fürdőszobákkal kínál a Torkolat Panzió kellemes színekben, ötletes kiegészítőkkel, oda illő fali képekkel.

Őt szobát is láttam, amikor népes, nagy családomnak osztottuk el a szobákat a barátságos tulajdonossal, Ajtay-Horváth Dezső úrral.
Szobák földszinten, emeleten, külön-külön mégis együtt a belső udvarral, mint egy köldökzsinórral összekötve.
A belső udvaron fehér vas kerek tonett asztal körül tizenöten is elfér sok jó ember kis helyen.
Az asztal mellett egy fekete vas darupár, amely mozgás észlelésekor engedi ki a vizet a csőréből egy parányi medencébe.
Bevallom, hogy nekem annyira tetszettek, hogy képes voltam körülöttük rohangálni, ezáltal gyakori vízköpésre késztetve őket. Az asztal felett egy sűrű, vad citromfa leveles ágai nyújtottak biztos oltalmat a tűző nap elől, létét, hasznosságát így bizonyítva, hiszen termése inkább kesernyés, mint édes, lédúsnak pedig egyáltalán nem mondható. Parkolni lehet a belső udvarban, talán négy autó is elfér. Ugyanitt állnak az ingyenesen kikölcsönözhető csónak, tandem és négyüléses biciklik. Fa szaletliben fa asztalon, fa padokon enni, olvasni, levelet, beszámolót írni, mint ez, lehet, nem beszélve az ártatlan tartózkodásról, amikor csak ül az ember és onnan néz ki a fejéből.
A Torkolat Panziót, ha szobái, kényelmes ágyai, intim, barátságos, belső udvara, madár formájú vízköpő vas szobrai eddig még nem tették volna messzi földön híressé, vonzóvá, vendégcsalogatóvá, akkor a reggelijei minden bizonnyal pótolják ezt a nem csekély mulasztást. Sváb sonka, dán, osztrák édes, magyar paprikás szalámi, többféle sajt, kemény tojás, rántotta, virsli, zöldségek, lekvárok sohasem kifogyó svédasztalos megoldással - szinte elképzelhetetlen, hogy valaki ne találna magának bőséggel megfelelő ételt. Kávé, tea, rostos gyümölcslé biztosítja a falatok zökkenőmentes célba érkezését. Pont ugyanúgy, ahogy az itt tapasztaltak a magam legközelebbi visszatérését a Torkolat Panzióba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése