2013. július 22., hétfő

Postaládának álcázott Traffipax

"Ez nem a Magyar Posta, hanem a Rendőrség!
Akiknek még nem esett le, TRAFFIPAX van beleépítve.
Ez a doboz Zsámbékon található, de már több helyre telepítettek ilyet, pl. Pest, Veszprém, Somogy megyékben, s általában nagy forgalmú helyeken. A telepítés folytatódik!
Ennyivel a tábla előtt 90%-unk már gyorsít.
Fénykép: Nézzétek meg ezt a képet, mert mindenhol előfordulhat.

Ez nem a Magyar Posta, hanem a Rendőrség!
Akiknek még nem esett le, TRAFFIPAX van beleépítve.
Ez a doboz Zsámbékon található, de már több helyre telepítettek ilyet, pl. Pest, Veszprém, Somogy megyékben, s általában nagy forgalmú helyeken. A telepítés folytatódik!
Ennyivel a tábla előtt 90%-unk már gyorsít.
Csak annyi gondolatot fűzök hozzá, hogy míg egész Skandináviában és a Baltikumban is előre cca. 300 m-rel jelzik, hogy lassíts x sebességre, mert Traffipax következik, addig nálunk ilyen módszerekkel élnek. Igaz, hogy Skandináviában a baleset-megelőzés a cél, nem pedig a pénzbehajtás."
Ezzel, a ma kapott küldeménnyel kapcsolatosan jutott az eszembe:

Azért az félelmetes, hogy mennyire értenek ahhoz -, hogy kik, tegye ki mindenki mellé tippjeit -, hogy az ember egyre szarabbul érezze magát a hazájában, ahol állítólag "élned, s meghalnod kell". Ehhez képest minden egyes efféle szösszenet csak rárak egy lapáttal a rossz érzetemre, közérzetemre. Abba bele se gondolok,  hogy milyen az, amikor az ember a tényleges büntetésekkel, korlátozásokkal, lelki-testi nyomorgatásokkal  szembesül. Inkább nem gondolok bele, hanem abba, hogy miféle önvédelmi eszközökkel maradhat az ember lelkileg, agyilag ép és tiszta ebben a feje tetejére állított világban. Mert hogy állították, az biztos, magától nem kívánkozott jelen állapotába. Azt hiszem, maradnak az eddig megszokott, jól bevált kapaszkodók: a család, a barátok, a "mérföldkő-emberek", az egyetemes értékek meg a humor, mely utóbbi a legzűrzavarosabb időkön is átsegít. De ha mégis belegondolok a jelen politikai kurzus felfogásába, napi gyakorlatába és hogy mennyi, de mennyi ember követi mindezt, azonosul velük, elkeseredem, hogy az nem lehet igaz, hogy ennyi birka, nem gondolkodó, megtévesztett birka a magyar nép, és ezek mind majd jövőre prolongálják a jelent még négy évre. Elkeserítő. Nemdebár, drága barátaim?
És mindez egy Postaládának álcázott Traffipax-ról jutott eszembe. Semmi sem az, aminek látszik. Miért is ne lehetne a Traffipax Traffipax? Miért kell azt hinni mindannyiunkról, hogy notórius közlekedési szabály áthágók vagyunk? Miért nem a bizalom elve érvényesül mindenek felett, és valahol a sor legvégén a bizalmatlanság? Félelmetes. Persze tudjuk a válaszokat, de a pillanatnyi frusztrációnknak teret kell adni és helyet, amely jelen pillanatban az Ararat volt és annak olvasói, s amelyért elnézést kérek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése