2013. július 19., péntek

Egy híján huszadikán - Lakat

Az embernek a legjobb barátaiból csak egy van. Az az egyetlen egy. Lehet, hogy másoknak ők tucat emberek, semmi különlegeset nem találnak bennük, egyek a sok a közül, mondhatnák. Nekem mégis ők a különlegesek, a nem mindennapiak, a valamiért értékesebbek a többieknél, az egy életre szólóak. Talán mert annyira összerázódtunk az évek folyamán. Mert megbizonyosodtunk arról, hogy számíthatunk egymásra a bennünket érő örömökben, de még inkább a bánatban. Akkor is kitartottunk egymás mellett, amikor az élet árnyékosabb oldala ért bennünket. Éppen ezért ők az úgymond legjobb, igazi barátok. Nincs belőlük sok. Az  ember egy kezén is meg tudja őket számolni. És miután ennyire kevesen vannak, nagyon nem is pótolhatóak, hát úgy vigyáz rájuk, mint valami különlegességre, kincsre. Őket is kérve kéri, hogy vigyázzanak magukra, no nem mindenek felett, a vigyázásért öncélúan és önmagárt, hanem hogy maradjanak meg minél tovább épen lélekben, egészségben.
A legjobb barátok is egyszer megszülettek, azóta élik életüket. Életük egy pontján találkoztunk egymással és a hosszú, el sem merem mondani, mennyi év során váltunk egymás számára igazi baráttá. Az egyik ilyen, a nagyon kevesek közül az egyik ilyen barátnőm, Lakat július egy híján huszadikán ünnepli születésnapját. Számomra nincs jelentősége annak, hogy hanyadikat, nekem ő így is, úgy is az örök fiatal kategóriájában kapott helyet. Talán mert a külső, kissé megedzett burok egy mindörökké fiatal lelkivilágot rejt, és olyan optimizmust, hitet az életben, amelyet a nálánál sokkal fiatalabbak is bőven megirigyelhetnének.
Ehhez kívánok neked, Lakat
minél több erőt,
az évek múlása keltette természetes fizikai elhasználódáson,
a váratlan és
az előre ismert helyzeteken való felülemelkedést,
optimista életszemléleted megtartását,
s hogy nagyon sokunknak a "mérföldköve", egyszersmind a lelki támasza legyél!
Boldog születésnapot kívánok neked innen az Araratból.
Legyen ez a nap olyannyira örök és kellemes emlék a számodra, mint amennyire te nekem értékes, utolérhetetlen és semmivel, senkivel sem pótolható barátnőm voltál, vagy és maradsz.
Hálásan köszönöm neked.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése