2015. június 29., hétfő

Még vannak emberek az országban

Ezt meg kell, hogy írjam.

Hosszú várakozási idő után június 13.-án szombaton a Barcsi Járóbeteg Rendelőintézetbe kaptam időpontot a szürke hályogos szemem operációjára. Vonattal mentem 6:15-kor Pécsről. Az állomástól mintegy 2 km-re van a Rendelőintézet ahova gyalog mentem. Minden rendben ment, a regisztráció után vártam a soromra. Észrevettem, hogy egy idősebb úriember sétálgat az Intézetben. Meg is jegyeztem magamban az úri mivoltját sugárzó egyéniségét. Közöltem a felvételt intéző nagyon kedves hölggyel, hogy a műtét után nem tudom, hogy hogy tudom a 14:12-kor Pécsre induló vonatomat elérni mivel aggódok azon, hogy frissen műtve ebben a nagy melegben sok lenne az állomásra a gyaloglás.
Semmi gond uram, mondta a hölgy, ha megvan a műtét és az op. orvos is elengedi akkor gondoskodok arról, hogy önt autóval levigyék az állomásra. Előre megköszöntem a kedvességet. Minden rendben volt komplikáció mentesen sikerült a műtét mehettem haza.
Szóltam a hölgynek, hogy akkor igénybe venném a felajánlott lehetőséget az állomásra utazásra.
Természetesen mindjárt szólok annak aki önt elviszi.
Láttam az Intézet előtt a vöröskeresztes szolgálati autót gondoltam azzal fogok az állomásra utazni.
Az az úriember benyomását keltő idősebb úr szólított meg, hogy mehetünk Ő visz engemet az állomásra.
Kiléptünk az Intézetből és én az ott álló szolgálati autóba akartam beszállni. Az Úriember azt mondta nem ezzel az autóval megyünk, hanem a sajátommal ami a parkolóban áll.
Gondoltam, hogy ez az Úriember azért van itt, hogy "maszek" fuvarban egy kis térítés ellenében vállalja a frissem műtött betegek szállítását. Jól van gondoltam magamban ez így rendben is van.
Az Úriember nagyon kedvesen kért, hogy szálljak be a kis mercijébe. Elindultunk az állomás felé. Szóba elegyedtünk és megjegyeztem, hogy egy kis plusz jövedelem biztosan jól jön a nyugdíj mellé az alkalmi fuvarokból.
Azt mondta, hogy Ő ezt teljesen ingyen vállalja a rászoruló betegeknek. Volt már arra is példa, hogy 30 km-re is elvitte a frissem műtött beteget természetesen térítés nélkül.
Időközben meg is érkeztünk bemutatkoztunk egymásnak.és megkérdeztem, hogy mivel foglalkozik.

Szülész-nőgyógyász orvos vagyok a nevem DR. KISIMRE LÁSZLÓ és az Intézet igazgatója.

Írta: Donáczi György

Forrás: Facebook, Fok Mártinak köszönöm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése