2013. november 24., vasárnap

Anna Cukrászda házi zserbója

Nem gondoltam volna, hogy a szombati rohanásban - Barcsra és vissza - zserbót is eszem. A kakasdi Anna Cukrászdába azért tértünk be, mert sohasem hagyjuk ki, amikor a hatos úton megyünk délre, no meg Katónak névnapjára is szerettünk volna néhány minőségi süteményt vinni ajándékba.Tibor válogatta össze elvitelre a neki szimpatikus darabokat. Így került a házi, a francia, az Anna krémes mellé egy málnás szelet is a tálcára. Magunknak Wellness kockát és Kinder buenot kértünk helyben való fogyasztásra. Itt súgom meg, hogy a Wellnes kocka sem semmi, hiszen durum lisztből és valamilyen egzotikus hangzású cukorból készül az egészség jegyében.
Ekkor jött ki bentről a névadó tulajdonos Ági lánya. Találkoztunk már néhányszor a pultnál, a mesés süteményeikről szóló írásaimat is olvashatta, megismert, örömmel üdvözöltük egymást.
- A házi zserbónkat kóstolták már? Isteni. Nagymama csokoládé krém receptje alapján készült. Csomagoljon be egyet a cégünk ajándékaként - darálta le egy szuszra, és fordult oda a kéréssel a kiszolgáló lányhoz.
Így jutottam minden előzetes jelzés, elképzelés, óhaj és sóhaj nélkül egyetlen szem házi zserbóhoz a kedvenc Anna Cukrászdámban Kakasdon. Persze megköszöntem, legbelül pedig örültem az Anna Cukrászda újabb süteményével való izgalmas találkozásnak.
Be kell valljam, hogy amúgy nem lelkesedem a csokis süteményekért, megeszem őket, persze, hogy megeszem, észre is veszem, hogy mennyire finomak, meg is dicsérem a készítőjüknek, de ösztönszerűen és azonnal és első odanyúlásommal nem őket választom sem a pultról, sem egy-egy vendégeskedés alkalmával. Pedig semmi rosszat nem tettek nekem, általában nagyon finomak szoktak lenni, de valamiért jobban szeretem a vaníliás ízvilágot, a fehér, sárga, drapp, piros, zöld krémeket, a gyümölcsös sütiket. Ha csokis, akkor már inkább kakaós krémmel legyen töltve a sütemény, mint a Piramis vagy a Dobos torta. 
A kakasdi Anna Cukrászda házi zserbójának bevonatának csokis markáns ízét tompította, illetve valósággal elnyelte a diós, lekváros töltelék, benti csokis krém ízkombinációja, összharmóniája. A pillanat töredékéig még megfordult a fejemben, hogy miben tud ez a zserbó mást felmutatni, egyben túlmutatni az eddig megélt összes zserbómon? Talán azzal tett hozzá valamit kósza érzéseimhez és azt is észrevétlenül, hogy amikor beleharaptam, a csokis bevonat alatti ízvilág, a tésztának a puhán kellemes állaga így együttesen olyan lágy volt, annyira szájba simuló, az ízlelő bimbókat egyenesen simogató, amilyent csak a legjobb zserbóknál tapasztalni és azt is nagyon ritkán. Az Anna Cukrászdában Kakasdon például igen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése