2013. január 6., vasárnap

Patyi Hotelben Bögötén

A magam fajta egyszerű ember földi vágyakkal akkor száll meg a Patyi Hotelben egy kétágyas szobában reggelivel, amikor a szálláskeresési oldalak - megunva konok szálláskeresésemet  Sárvár és régiójában -, végül egy villámajánlat keretében ejtik ölembe a lehetőséget. A hülyének is lehet szerencséje, ill. másképp mondva, aki keres, az talál. Így találtuk rögtön ketten a Tibrommal magunkat a Patyi Hotelben Bögötén. Addig azt sem tudtuk, hogy Bögöte nevű település a térképen van, egyáltalán létezik és éppen egyik fő úti célunk, Sárvártól mintegy harminc kilométerre dél-keletre.
A hotel földszintjére kértük a szobát és a 8-as úttal ellenkező oldalon, abban bízva, hogy odáig nem hallatszik be az út átmenő forgalmának a zaja, mely előrelátás részünkről abszolút igaznak bizonyult. A viszonylag passzentos szobához járt külön fürdőszoba WC-vel, a szobában TV és wifi.
A recepciósok kedvesek, udvariasak, ahogy az étterem pincérei, ahova reggelizni jártunk naponta át. A négy reggeli alatt nem volt esélyünk a teljes a la carte menü kipróbálására. A ham and eggs, a sonkás tojás, a sonkás toast, a gombás tojás és a paraszt reggeli mind-mind kivétel nélkül finom és igen laktató volt. A forró csokoládé és a fekete tea, vagy a kakaó, a hosszú kávé és a több féle fajtából választott gyümölcstea kiváló kísérői voltak meleg reggelieinknek.
A búcsúvacsorát is itt, a Patyi Hotel Éttermében fogyasztottuk el. A kicsinek rendelt brokkoli krémleves máshol egésznek is elment volna. A paradicsomos, sajtos grillezett csirkemell – kérésemre - dödöllével meglepően nagy adagnak bizonyult. A viszonylag száraz dödölléhez jól passzolt a házi vegyes saláta, melyből a káposzta és az uborka tűnt ki egyedi savanyításával, ill. fűszerezésével. Tibrom kijevi pulykamelle vegyes – rizs és sült krumpli – körettel megnyerte az amúgy is igényes tetszését.
Összességében annyit mondhatok, hogy a Patyi Hotel Éttermének konyhája egyenesen kiváló, nem hagyott semmi kívánni valót maga után és ugyanez a véleményem a Hotel részről.
Ajánlom mindenkinek, aki Vas-, Zala-, Veszprém megye határán szeretne barangolni, felkeresni Sárvárt a Nádasdy várral, Celldömölköt a lélegzetállítóan gyönyörű római-katolikus templomával, Mesterit a Barlangfürdőjével, Vasvárt a Mária kegyhellyel, Körmendet a fantasztikus és valamikor szebb napokat látott Batthyány Kastéllyal és sok egyéb látnivalóval például Zalaszentgróton, Türjén, s persze egy jót pihenni a Patyi Hotelben, valamint jót enni az Éttermében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése