2014. március 11., kedd

Hab alatt semmi

Egy munkahelyi társaságban kihoznak gyümölcssalátát gazdagon megrakva tejszínhabbal. Az egyik kolléganő alig hallhatóan megkérdezi:
- Nem lehetne tejszínhab nélkül?
Mackó barátnőmből nem tudni honnan bugyog elő:
- Nekem meg lehetne úgy, hogy a hab alatt semmi?
Mire hatalmas röhögés. Az egyikőjükéről leveszik a habot, Mackónak pedig kihozzák az étterem ipari tejszínhabot készítő gépét.
Másnap kakaós kocka a sütemény magában.
- Ugye ezt nem gondolják komolyan? Végre a kedvenc csokis sütim, tejszínhab meg sehol?
Mackónak ma van a szülinapja, egy moziban, később egy étteremben töltöttûk egymás társaságában az időt.  Innen az anekdóta számba menő történetek Mackó utolérhetetlen elmesélésében, aki amúgy nem szívesen beszél, különösen önmagáról nem. De ha olyan valakivel találkozik, aki értékeli a humorát, ezt a különleges és ritka angol humort, amikor észnél kell lenni, hogy a finomabb utalásokat, leütéseket is megértsd, akkor egyre-másra ontja a történeteket. Rólam tudja, hogy hálás közönség, értő társaság és kiváló adogató, téma feldobó vagyok, akivel öröm a közös szellemi játék lépten-nyomon humorral fűszerezve.
Ma, mikor szülinapján a kora délutáni órákban visszaért a munkahelyére az ebédjéből, szobatársát már nem találta benn. Megkérdezett egy másik kollégát:
- Most mi van? Én jöttem meg túl későn, vagy ő ment el túl korán?
Február végén az egyik német főnök eljött, hogy megdicsérje a pesti csapatot kiemelkedő munkájáért, az első két hónap fantasztikus forgalmáért.
Mire Mackó:
- Tudja, bele akartunk olvadni a nagy szürke állományba, hát nekünk ez így sikerült.
Egy másik német arra hívta fel a figyelmüket, hogy nekik a Közép-Kelet-Európai régióban kell dolgozniuk, itt kell eredményeket produkálniuk.
Erre Mackó zseniálisan:
- Jó, akkor a legnagyobb spanyol vevőknek megmondjuk, hogy költözzenek Moszkvába.
És így tovább. Aki nem hiszi, töltsön el egy kis időt Mackóval az ő születésnapján. Mondtam is neki, hogy
- Neked idén minimum négy születésnapod lesz velem -, annyira jól sikerült ez a mai együttlétünk.

1 megjegyzés: