2012. november 25., vasárnap

Kadarkai Endrénél a Fiala

Nem is tudtam, hogy Kadarkai Endre a világon van, pedig ő van, jól van, és egyre-másra készíti beszélgetéseit olyan emberekkel, akik valamiért híresek, valamivel kitűntek, érdekesek lehetnek számára, és ha neki igen, akkor másoknak, a nagyérdeműnek ott a doboz előtt miért is ne. Nem tudok sok mindenről beszámolni Kadarkai Endrével kapcsolatban. Talán harminc éves sincs, nagyon, de nagyon fiatal. Ül ott a Zugló TV Stúdiójának háttér díszlete előtt egy asztal bal oldalán és kezének mozdulataival is nyomatékosítva, szemében az érdeklődéssel, arcán a komolysággal, melyet olykor-olykor mosoly, huncutság, egyéb vált fel, faggatja vendégét, számomra a sok-sok lehetséges, a YouTube-on választható riportalany közül elsőként és eleddig egyben utolsóként Fiala Jánost. Fialát évek óta hallgatom a Kelj fel, Jancsi műsorában. Szintén évek óta veszek részt a műsora évfordulói kapcsán rendezett közönségtalálkozókon, megyek el könyveinek dedikálására, amikor is Amerikában élő Zsuzsa barátnőmnek íratok be Fialás ajánlást, és egy másikat az anyámmal közösen osztozott példányba. Soha sem mondtam, hogy ismerném Fiala Jánost. Azt sem állítottam, hogy szeretem. Az Araratban mégis rendszeresen adok hírt, írok róla, amelyről Fiala nem tud, még csak nem is sejt. Valamiféle hatást gyakorol rám egyénisége, világlátása, modora, a mód, ahogy emberekkel beszél, riportokat készít, a semmiből varázsol oda kincset, lep meg váratlanságával, keresetlen őszinteségével, borít ki pokróc stílusával, idő előtti türelmetlenségével, meg azzal, hogy onnan föntről, az árbóckosárból távolabb és majdnem mindent jobban lát a napról, amelyről mindig tudja, mit tudni érdemes. Ehhez a képhez tett-e valamit hozzá, vagy változtatott-e rajta a Kadarkai Endrénél készült interjú? Nem hiszem, de így is nagyon jó volt az ötven perces beszélgetést úgy meghallgatnom és megnéznem, hogy közben semmi más nem vonta el a figyelmemet. Miklósnak köszönhetem Kadarkai Endrét, s ennek következtében a Fialával készült beszélgetést. Nem muszáj Fialával kezdeni a sort, hiszen hírességek egész ármádiája hallgatható a YouTube-on Kadarkai Endre műsorában, de hogy érdemes kimenni napi gondjaink közül és belépni két ember - riporter és alanya - világába, amely ötven percen át háboríthatatlanul élvezetes és élvezhető is, az úgy biztos, mint ahogy itt ülök és vagyok. Én legalábbis így voltam a Fialával, amikor Kadarkai Endrével beszélgetett.

" Ehhez még társult nemrégiben egy véletlen felfedezés a You Tube-on. Kadarkai Endre még harminc sincs, de a Zugló TV-ben már vendége volt a magyar szellemi és művészeti világ színe-java, köztük a te egyik idolod, Fiala János is. Az összes beszélgetés szerencsére felkerül a You Tube-ra, hiszen én nem tudom a Zugló TV adását fogni. Ez a fiú a korát meghazudtoló bölcsességgel és bámulatos alapossággal készül föl riportalanyaiból és olyan kérdésekkel lepi meg őket, amelyek intenzív töprengésre, izgalmas monológokra indítják őket és közben észre sem veszik, hogy eltelt a műsorra szánt 50 perc. Nagyon hosszú a névsor, hetente hármat-négyet vállalok be, hogy minél tovább tartson." (írta ezt nekem Miklós  november 24-én kelt levelében)

2 megjegyzés:

  1. Egyetértek, jó műsor, jó műsorvezető.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszenek a Kadarkai Endre riportjai...valóban igen fölkészült, alapos munka. Azt is tudom, hogy már túl van a századik riporton is. Gratulálok!!!!!

    VálaszTörlés